Monday, July 13, 2015

Ramadhan tahun ini

Ramadhan tahun ni sedikit sibuk berbanding tahun sudah. Namun aku harap Ramadhan ini adalah yang terbaik dari tahun-tahun sudah. Ramadhan tahun ini, selari dengan tarikh akhir untuk audit dan mengadakan AGM bagi client-client yang sedia ada. Lumrahnya, banyak kerja bertimbun disaat-saat akhir. Jadinya, ada hujung minggu yang perlu datang ke office. Dan kuranglah hari berbuka di kampung.

Ramadhan ini aku lebih kepada disediakan makanan buka dan sahur oleh orang lain. Tahun ni banyak dapat jemputan berbuka di luar serta berbuka di masjid. Kalau berbuka di rumah pun time tu balik lambat. Sampai rumah je, housemate dah siap masak segala.

Dan tahun ni, memang tak sempat nak buat kuih raya walaupun popiya cheese. Serius! tak sempat sangat-sangat. Biasanya buat hujung minggu tapi hujung minggu sangat penuh. Namun Alhamdulillah. Tahun ni, berduyun menerima kuih raya, kurma dan maruku dari mereka-mereka yang pemurah. Walaupun plan asal nak pergi beli kuih raya, tapi kat kedai tu kuih raya semua dah licin.

Banyak kejutan ramadhan kali ini. Moga ianya pemangkin semangat aku untuk terus berbakti dan diberkati. InsyaAllah.

Alhamdulillah. Syukur dengan nikmat Allah yang terlalu banyak untuk dihitung. Moga dengan nikmat ini akan bertambahlah iman dan ibadah aku kepada Nya serta makin dekatlah diriku dengan Dia.